Twinszla

 

A Twinszla számlázó programmal egyszerűen és gyorsan készíthetők el az előírásoknak megfelelő számlák. Az alaprendszer belföldi forintos számlák készítésére alkalmas. A  Twinszla devizás verziójával belföldi devizás, export és közösségi számlák is készíthetők. A szoftvernek van önálló és a Twinflex könyvelő programhoz kapcsolódó verziója. Ez utóbbi esetben a program a Twinflex törzsadatait (számlatükör, ügyféltörzs) használja.

Az alábbi típusú számlák elkészítésére alkalmas a program:

  • Belföldi kimenő forintos számlák készítése
  • Belföldi kimenő devizás számlák készítése
  • Export (közösségen kívüli) számlák készítése
  • Eu-s (közösségen belüli) számlák készítése

Mindegyik esetben lehetőség van cikktételes vagy szolgáltatás tételes számla kibocsátására. A cikkételes számla esetén sincs kötelező jellegű készletnyilvántartás, viszont a cikktörzs egy finomabb megbontási lehetőséget ad az értékesítéshez kapcsolódó elemzéshez. Az áfatörzs a felhasználó által kerül karbantartásra, ezért a mindenkori aktuális áfakulcsok a felhasználó által megadhatók.

A számla elkészítése során a program a számla sorszámokat automatikusan generálja a törzsadatként megadott számlatömb formája szerint. Ez a generált sorszám a számlatömb maszkjával együtt alkotja a számla bizonylatszámát, ennek értékét utólag módosítani nem lehet. A felhasználó több számlatömböt hozhat létre, amelyek segítségével lehetőség van a kimutatásokban csoportosítani, a különböző területek számláit megkülönböztetni és logikailag elkülöníteni.

A számla nyomtatása előtt lehetőség van képernyős megjelenítésre. Ezáltal a számla tartalmilag és formailag is ellenőrizhető a végső kinyomtatás előtt, és ha szükséges, akkor még javítható. A már kinyomtatott számlának semmilyen adata nem módosítható.

Már egyszer elkészített számla ismétlésére is lehetőség van: a számla tételeinek változtatása nélkül új számla készíthető akár az ügyfél, akár a dátumok módosításával. A program a letárolt új számlához új sorszámot generál.

Néhány a kimutatási lehetőségekből:

  • Kimenő számlák iktatókönyve
  • Kimutatás forgalom alapján
  • Számlatömb szerinti iktatókönyv
  • Áfa kimutatása

A program valamennyi kimutatásában áttekinthető a megjelenítés. A kimutatások mindegyike irányítható képernyőre vagy nyomtatóra, valamint táblázatkezelővel való további feldolgozás céljából átadható Excel fájlba. A kimutatást érintő adatok halmaza a paraméterezés segítségével, az intervallumok szabad kijelölésével tetszőlegesen szűkíthető.
A program jelszavas beléptető rendszer segítségével menüszinten és funkció szinten biztosítja az illetékességi jogok kezelését.

Lehetőség van a cég logójának megjelenítésére a számlák fejlécében.