Twinséma

 

A Twinséma a Twinflex főkönyvi könyvelési programhoz kapcsolódó, mérleg- és eredménykimutatást készítő programmodul. A felhasználó által korlátlan számú mérleg- és eredményséma hozható létre. Egy séma tetszőleges számú sort tartalmaz és a felhasználó által megadott tetszőleges csoportosításban biztosítja a főkönyvi adatok kimutatását. A kimutatás alapja az adott év főkönyvi kivonata.

A kimutatások sorait a felhasználó saját maga definiálja, ezeket a különböző sorokból álló, egymástól független táblázatokat nevezzük sémának. A sémáknak alapvetően két formája van:
- mérleg típusú és
- eredmény típusú.
Mindkét esetben lehetőség van ú.n. nem teljes körű séma kialakítására.

A kimutatások kérhetők havi, negyedéves vagy éves bontásban, halmozott illetve változás formában. A kimutatások dinamikus jellegűek, visszamenőleg is reprodukálhatók és lehozhatók tetszőleges elszámolási időszakra vonatkozóan. A Twinflex könyvelő programhoz hasonlóan itt is két év lehet egymás mellett, ezért a még előző, de lezáratlan év főkönyvéből is bármikor előállítható a mérleg- és eredménykimutatás.

Az analitikával bővített verzió esetén a létrehozott sémák alapján az eredménykimutatások elkészíthetők költséghelyre, munkaszámra és tevékenységre is. Ebben az esetben a program a főkönyvi napló megfelelő időszakra vonatkozó tételeit dolgozza fel, ezeket gyűjti össze a kívánt analitikára a megadott főkönyvi számok szerinti csoportosításban. Ezek az analitikus kimutatások szintén dinamikus jellegűek.

Többnyelvű programverzió
esetén minden kimutatás kérhető magyar vagy angol vagy német nyelven. A séma különböző nyelvű sorait a felhasználó saját maga definiálja, a kitöltéshez demó sémák adnak segítséget.

A már egyszer elkészített kész sémák bármikor módosíthatók és átmásolhatók egy új sémába, így megtervezésük és elkészítésük rövid idő alatt elvégezhető.