Twinlev

 

A Twinlev levelezés modul a Twinflex pénzügyi és számviteli programrendszer adatállományaiból  késedelmi kamat közlő levelet, felszólító levelet és egyenlegközlő levelet készít a felhasználó által előre megadott levélszövegek alapján. Funkciójából adódóan önálló rendszerként nem használható, működéséhez a Twinflex nyilvántartásában lévő számlákra és kiegyenlítésekre van szükség.

 

A késve fizető vevők számára késedelmi kamat levél küldhető. Új levelek készítésekor a program a megadott utolsó banki nappal összegyűjti a már kiegyenlített számlákat és kiszámítja az adott kiegyenlítéshez tartozó késedelmi kamatot. A kamat számításánál a törzsadatként előre megadott kamat % kerül felajánlásra, de lehetőség van minden számlánál egyedi %-ot használni. Ki lehet hagyni számlát egy adott levélből. Minden levélhez megadható a számlákra vonatkozó türelmi idő és kamatminimum.

 

A felszólító levél a Twinflex nyilvántartásában egyenleggel rendelkező számlákat tartalmazza. A leveleknek van egy tételes és egy összevont változata, az utóbbi egy egyetlen A4-es oldalból álló tájékoztató jellegű értesítés.

 

Az egyenlegközlő levél a Twinflex nyilvántartásában egyenleggel rendelkező számlákat és a páratlan kiegyenlítéseket jeleníti meg. Az egyenlegközlő leveleknek is van tételes és összevont változata.

 

Bármely típusú levél tetszőleges időszakonként elkészíthető. Mindegyik levélformátumhoz tartozik egy ellenőrző kimutatás, amely a már korábban kiállított levelek iktatásából állítható elő.